Cu cât este plătit Kylian Mbappe? Kylian Mbappe, Karim Benzema and Giannis Antetokounmpo se numără printre top 10 cei mai bine plătiţi atleţi din lume.

Cât câștigă Mbappe sau Cristiano Ronaldo? Forbes a alcătuit un clasament pe anul 2024 cu personalitățile cu cea mai mare remunerație din lumea sportului și vedeta cea mai bine plătită ajunge la 205 milioane de dolari pe an, scrie Fanatik.

5 fotbaliști în top 10 cel mai bine plătiți sportivi din lume. Cu cât este plătit Kylian Mbappe

Topul este deschis de un jucător de fotbal american, Lamar Jackson. Sportivul în vârstă de 27 de ani a avut incasări de 100.5 milioane de an, majoritatea banilor venind din bonusul primit la semnătură cu formația Baltimore Ravens. Stopperul din NFL se clasează astfel pe poziția a 10-a în clasament.

Pe poziția a 9-a se clasează Stephen Curry, baschetbalist la Golden State Warriors și cu o remunerație de 102 milioane de dolari pe an. NBA mai este reprezentată în acest top de încă 2 vedete, de Giannis Antetokounmpo și LeBron James. Giannis Antetokounmpo se află pe poziția a 5-a în clasament, cu încasări de 111 milioane dolari, iar LeBron James pe poziția a 4-a, cu încasări de 128,2 milioane de dolari.

Pe pozițiile 8 și 7 se află 2 fotbaliști proaspăt plecați din Europa, mai exact Karim Benzema și Neymar. Fostul fotbalist al lui Real Madrid câștigă 106 milioane de dolari pe an, pe când noul fotbalist al celor de la Al Hilal ajunge la 108 milioane de dolari pe an.

Cât câștigă Kylian Mbappe

Kylian Mbappe se află pe poziția a 6-a în topul întocmit de Forbes, fiind al 3-lea cel mai bine plătit fotbalist. Fotbalistul dorit de Real Madrid câștigă 110 milioane de dolari anual, un eventual transfer la gruparea condusă de Carlo Ancelotti probabil că l-ar pune undeva mai sus în top. Kylian Mbappe a anunțat că nu-și va prelungi contractul cu Paris Saint Germain, astfel că mutarea sa la Madrid pare iminentă.

Lionel Messi se află pe poziția a 3-a în top, campionul mondial se poate lăuda cu încasări de  135 milioane de dolari pe an. Jucătorul argentinian a părăsit vara trecută formația Paris Saint German și a decis să se transfere la clubul deținut de David Beckam, Inter Miami.

Probabil cea mai surprizăntoare apariție din top e cea a lui Jon Rahm. Jon Rahm este un jucător profesionist de golf, sport ce i-a adus incasări record de 218 milioane de dolari, suma aceasta clasându-l pe pozitia a 2-a.

Dintr-un astfel de top nu avea cum să lipsească Cristiano Ronaldo, lusitanul ajungând, de la transferul la Al Nasrr, la încasări de 260 milioane dolari. “Omul record” a făcut o avere de la transferul în Arabia Saudită, Neymar și Karim Benzema urmându-i exemplul.

Top 10 cei mai bine plătiți sportivi din lume conform Forbes:

  1. Cristiano Ronaldo, 260 milioane de dolari
  2. Jon Rahm, 218 milioane de dolari
  3. Lionel Messi, 135 milioane de dolari
  4. LeBron James, 128,2 milioane de dolari
  5. Giannis Antetokounmpo, 111 milioane de dolari
  6. Kylian Mbappe, 110 milioane de dolari
  7. Neymar, 108 milioane de dolari
  8. Karim Benzema, 106 milioane de dolari
  9. Stephen Curry, 102 milioane de dolari
  10. Lamar Jackson, 100.5 milioane de dolari

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Carolin Minciuc