Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu a comentat situația precară în care se află agricultorii, dar și atitudinea guvernării în raport cu aceștia.

Igor Munteanu: „Urmăresc azi consternat manevrele stranii ale poliției pe traseele naționale de acces spre Chișinău și înțeleg că acest regim este paralizat de frică. Văd în dislocările poliției la Dănceni, Ialoveni, Strășeni, o panică sălbatică în ochii unor caiafe de tipul lui I. Dodon, Z. Grecianîi, I. Chicu, și-i înțeleg de ce își propun să zădărnicească protestul agricultorilor, de parcă blocarea lor ar rezolva sursa acestui conflict, cauzate de efectele secetei, multiplicate de absurditatea deciziilor și mesajelor eronate pe subiectul agriculturii și economiei.

Dacă crede cineva dintre ei că vor putea aburi mințile oamenilor, făcându-i pe agricultori vinovați de criză, se înșeală grav. Toată lumea vede foarte clar cât de toxici sunt acești politicieni de trei parale și cât de goale le sunt promisiunile.

Le transmit un mesaj cu acest prilej:

1.Nu vă înșelați să credeți că veți putea băga frica în agricultori prin intimidare. Dacă nu vor reuși agricultorii din Sud să ajungă la Chișinău vor ajunge cei din Nord și din Centru pentru că revendicările lor sunt legitime.

Ați modificat legea bugetului ca să răsplătiți mafioții, care s-au asociat azi oficial la PSRM. Ați băgat bani în buget pentru ”drumuri bune” ca să cumpărați loialitatea PD, din care anumite partide își extrag cu regularitate rentele. De asta nu vreți să vă atingeți de fondul pentru drumuri, pentru că în acest fel de businessuri zac interesele companiilor-căpușă la care sunteți abonați. Nu doriți să găsiți bani pentru a compensa pierderi de peste 1,5 mlrd lei suferite de agricultorii, care-au pierdut peste 60% din roada anului 2020, atunci plecați naibii și lăsați pe alții să rezolve problemele unei guvernări mai bune.

2. Vreți să scăpați de protestele agricultorilor, asmuțindu-vă hămălăii din presă, care-i acuză pe cei mai buni dintre agricultorii din RM că, ”cer bani de la stat, fiind milionari”, de parcă agricultorii ar fi condamnați să trăiască și să moară în sărăcie?!

Numai niște pușlamale socialiste își pot permite să asmuțe furia plebei, a celor mai pauperizate segmente din societate, contra semenilor lor, mai înstăriți, dar cu mai multe griji pentru gospodărirea pământului. Așa au făcut după război leprele sovietice, iar astăzi acest model este urmat de capii din PSRM și PD. Asta vă face să-i blocați pe agricultori prin cordoane de poliție și carabinieri, azi, 14 august, încălcându-le drepturile constituționale de a protesta, în condițiile în care anume deciziile proaste ale lui Ion Chicu îi face să sufere, plătind costurile lipsei de politici și bani în cazul calamităților naturale.

Tot opoziția este vinovată de proteste și de secetă, dacă ar fi să-l crezi pe Prim-Ministrul Chicu. Asta-i omul în toată strălucirea lui intelectuală, stimați prieteni, acesta-i prototipul ideal de premier al demo-socialiștilor, pe care lipsa de voturi l-a salvat de demisie la 20 iunie.

3.Să vă fie de cap celor care-au contribuit la păstrarea lui Ion Chicu la cârma unui guvern catastrofă! Este vinovată opoziția politică, în opinia PM Chicu, pentru că nu s-a votat creditul rusesc de 200 mln $ în aprilie 2020, uitând să spună însă că dacă ar fi fost votat acest credit, cetățenii RM ar fi fost buni de plată pentru miliarde de dolari acumulate de separatiștii transnistreni, iar prevederile sale abuzive au fost declarate, în final, ”neconstituționale” printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă a Curții Constituționale. Probabil că din acest motiv, Președintele I.Dodon și găștile lui își dorește reforma Constituției și, implicit, a Curții Constituționale. făcându-și drum cu coatele spre un model autoritar copiat de la Putin. Între timp, aceiași poliție ortomană, pentru care s-au găsit bani la ultima asumare de răspundere a guvernului Chicu de rectificare a bugetului de stat, în particular printr-o creștere salarială de 30-40% pentru anumite componente ale ordinii publice, amendează tinerii noștri, care scriu mesaje de protest în fața Ambasadei Belarus din Chișinău.

4. Astăzi, poliția controlată politic de PM Chicu și Ministrul Voicu susțin că mesajele scrise pe afalt de tinerii noștri sunt ”infracțiuni”, demonstrând un analfabetism juridic cras și docilitate politică mizerabilă. Iar președintele tuturor socialiștilor, I.Dodon (un fel de ”ata-sotz” accidental în politica din RM), se oferă să testeze vaccinul rusesc pe moldoveni, în absența oricărei forme de certificat internațional la efectelor sale asupra persoanelor infectate de C-19.

Din slugărnicie pentru Putin, liderul PSRM îi vrea cobai pe moldoveni. Să se vaccineze el și Putin! Nu prea mai am așteptări de la guvernul catastrofă condus de PM Chicu, dar promit să fiu foarte atent la ceea ce spun și ce fac agricultorii noștri pentru că exemplul lor va fi posibil urmat și de alții, spre o dezlegare a glumei proaste numite guvern psrm-pd.”

Vezi și: (DOC) PAS s-a adresat la ANI și PG referitor la „miracolele” din declarația de avere a lui Dodon

Carolin Minciuc