De râs sau de plâns?!

Mai știți bancul despre cele trei cazane din iad, unul cu ruși, al doilea cu americani iar al treilea cu moldoveni?! Două cu capac, iar cel cu moldoveni fără. Scaraoțchii fiind întrebat de ce sunt capace pe cazane, acesta răspunde că e o precauți pentru ca cei din cazan să nu fugă. 
-De ce atunci la cel cu moldoveni nu-i capac?
- Nu-i necesar, pentru că atunci când un moldovean numai-numai să iasă din cazan, ceilalți îl trag înapoi!

Deși e doar un banc ce-ți stârnește zâmbetul, totuși simți undeva în suflet un regret că-i despre moldoveni și-i adevărat.

Atac nejustificat

Ceea ce trebuia să fie o seară de vineri obișnuită, s-a condimentat cu un mesaj pe adresa redacției Paranteze.MD, de la un cititor care ne anunța despre „atenția” pe care ne-a acordat-o Natalia Albot, ex-candidatul PAS la alegerile Parlamentare Anticipate, în cadrul emisiunii „Internetul Grăiește”.

Nata Albot într-un context delicat, cu alura sa de „guru în ale spațiului mediatic”, a exemplificat și categorizat câteva surse media pentru urmăritorii ei, atribuindu-ne nouă, celor de la Paranteze.MD sintagma de „râie mediatice” sugerându-le urmăritorilor lor să citească doar ZdG, TV8 sau Agora.

Adepta monopolurilor mediatice?

Nu avem nimic împotriva celor trei surse, ba chiar avem tot respectul pentru aceste redacții (cum îmi place să le numesc „frați mai mari”). Nu am înțeles nici ce o fi vrut Nata Albot să spună prin această sintagmă atribuită nouă, care avem puțin peste un anișor de la fondare, și cu o echipă de începători cu foarte puțină experiență.

Nata, cu un bagaj masiv de cunoștințe în mass-media, în loc să ne catalogheze cumva, în cazul când am făcut noi ceva greșit, mai bine urma exemplul unor colegi de-ai ei, unii chiar din sursele sus-menționate, și venea cu sfaturi benefice în a deveni și noi mai buni. Doar dacă nu cumva se mizează pe „re-monopolizare” doar că de alt PLAHA și alte surse.

Trimis na*ui de Nata Albot!

M-am gândit mult dacă să public sau nu conversația cu Nata. Nu din cauza că mi-ar fi rușine de mesajul meu în care îi sugerez Natei Albot cumva să-și revadă poziția față de Paranteze.MD, proiect la care lucrăm mult ca să ne croim și noi un loc în spațiul informațional. Dar din cauza răspunsului ex-candidatului PAS, despre care s-a mai vehiculat și că ar avea ambiția de a ajunge ministrul educației și culturii. Mesajul pe care l-a scris Nata, dar nu știu de ce mi-a fost rușine mie. Mesajul prin care pur și simplu m-a trimis na*hui ca răspuns la mesajul meu în care am utilizat un limbaj decent. 

Oare așa om, e mai bun decât socialistul Labuneț care înjura o reporteră de la TV8? Sau Nata crede că Paranteze.MD este vinovat de faptul că a pierdut șansa de a ajunge ea deputat? Dar oare oameni ca ea, sunt „OM BUN” demn de a ajunge deputat pe listele PAS?

Carolin Minciuc