Pandemia, restricțiile și imposibilitatea de a opera zboruri pe din și spre Marea Britanie pare că a cam îngroșat obrazul celor de la WizzAir. Și dacă în prima parte a anului 2020, la începutul pandemiei și a sistării zborurilor, gigantul Wizz Air a returnat banii celor care își procurase deja un bilet iar după reluarea zborurilor veneau cu oferte fierbinți specifice companiilor „Low-cost” apoi atunci în ultima lună, compania WizzAir a decis să-și recupereze din buzunarele molovenilor din Marea Britanie, toate pierderile suferite din cauza restricțiilor.

Astfel, după anunțul autorităților moldovenești că din 23 decembrie vor fi sistate toate zborurile din și spre Marea Britanie, WizzAir a suplinit cu încă 3 curse ultima zi în care zborurile erau încă operabile. Surpriza însă a fost mare pentru moldovenii care și-au dorit să prindă un loc în unul din cele 4 avioane care au decolat din Marea Britanie în data de 22 decembrie. Prețurile biletelor nu au mai fost deloc „low-cost” ba deopotrivă, erau de 5 ori mai mari decât costau acestea în mod obișnuit la aceeași companie acum un an.

Pentru un zbor tur pe data de 22 decembrie, din Marea Britanie spre Republica Moldova, moldovenii au fost nevoiți să scoată din buzunare peste 500 de lire sterline. 

Mai mult decât atât, cei care își procurase un bilet în zilele în care cursele au fost inoperabile din cauza pandemieie, și-au văzut cu mare greu banii înapoi de la gigantul aerian. Mulți din pasageri și-au văzut transferele abia în ultima zi în care deja se sfârșea termenul legal prin care să le fie rambursați banii.

Astăzi, 6 ianuarie, CNESP a decis că din data de 8 ianuarie se reiau cursele de zbor dinspre și spre Marea Britanie. Cei care totuși au reușit să revină în țară iar acum vor să se reîntoarcă în Marea Britanie au fost surprinși din nou. WizzAir, compania pretinsă „low-cost” aplică prețurile pe care le-au achitat moldovenii în data de 22 decembrie, adică în jur de 450 de Euro per o direcție de zbor din Chișinău spre Luton, unul din aeropoartele britanice preferate de moldoveni.

Aceste momente au determinat pe tot mai mulți dintre moldovenii stabiliți în Marea Britanie să anunțe că vor boicota compania WizzAir care încearcă în mod vădit să comită un abuz în raport cu acei care și așa au rămas blocați până acum în Marea Britanie din cauza restricțiilor care au fost impuse.

În schimb aceștia spun că vor înainta o solicitare comună spre alte companii avia să opereze zboruri din aerorporturile engleze apropiate celor mai mari concentrații de moldoveni pentru a oferi o lecție celor de la Wizz Air.