Deși Avia Invest s-au plâns de nenumărate ori de atacuri din partea Președintelui Igor Dodon și ai oamenilor acestuia, Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, nu evită să se laude pe facebook cu poze de la Aeroportul Internațional Chișnău.

Scandalul dintre Avia Invest, compania care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, și Igor Dodon pare că e abia la începuturi.

Insolvabilitate, amenințări, ba chiar ambele părți pare că se pregătesc la modul serios de arbitrajul internațional. Lucru ce se confirma prin declarațiile avocaților companiei Avia Invest dar și prin faptul că Ministerul Justiţiei anunța despre organizarea unui concurs pentru a selecta avocați pentru reprezentarea intereselor Republicii Moldova în instituţiile de arbitraj internaţionale în acțiunea înaintată de către Komaksavia Airport Invest Ltd împotriva Republicii Moldova, pendinte în fața Institutului de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ din Stockholm (Regatul Suediei).

În acest război desigur că a fost atras și Ion Ceban cu consilierii municipali socialiști. Aceștia au respins planul Avia Invest de dezvoltare a aeroportului, astfel ca mai apoi Avia Invest să fie învinuită de nerespectarea prevederilor contractului de concesionare.

Asta însă pare că nu-l deranjează pe Ion Ceban să posteze pe facebook, imagini foto din sectorul Botanica, cu cele mai bine și frumos amenajate locații, printre care și o poză cu Aeroportul Internațional Chișinău.

Printre imaginile postate de acesta mai sunt și poze de la parcul Valea Trandafirilor al căror lucrări de renovare au început cu mult înaintea ca acesta să ajungă Primar, Bulevardul Dacia văzut de sus, al cărui strat de asfalt lasă de dorit și este motiv de revoltă din partea șoferilor, Stadionul Zimbru dar și poze de la Grădina Zoologică.

Vezi și: Cum Aeroportul Chișinău s-a transformat dintr-o „valiză fără toartă” într-un „fruct râvnit”

Carolin Minciuc