Joi, 8 februarie, AS Monaco a fost eliminată din Cupa Franței de o formație din a 3-a ligă. Rouen a obținut un rezultat șocant în fața formației din Ligue 1.

În optimile de finală, Rouen, echipa gazdă, a reușit un lucru inedit. Formația din a 3-a ligă i-a făcut foarte fericiți pe fani după ce AS Monaco a fost eliminată din Cupa Franței de aceștia.

AS Monaco, eliminată din Cupa Franței de o echipă de liga a 3-a!

La duelul de pe stadionul Robert Diochon, din optimile competiției, au fost prezenți puțin peste 12.000 de spectatori, majoritatea fanii celor de Rouen. Meciul s-a încheiat după loviturile de la 11 metri, iar scorul până atunci a fost 1-1.

Folarin Balogun a deschis scorul din penalty în minutul 35, iar Clement Bassin a egalat în 45+5. Partida a fost una foarte echilibrată, însă loviturile de departajare au făcut ca AS Monaco să fie eliminată din Cupa Franței de echipa din liga a 3-a. La penalty-uri scorul final a fost de 6-5 în favoarea celor de la Rouen.

 

Astfel, echipa din al treilea eșalon a reușit o calificare extraordinară în sferturile de finală, acolo unde se va duela cu Valencinnes, formația de pe ultimul loc din Ligue 2. În liga a 3-a, Rouen ocupă poziția a 7-a și este la 15 puncte de primul loc, Red Star.

Rouen nu este singura surpriză din sferturi, există chiar una și mai mare. Le Puy-en-Velay a reușit să ajungă până în această fază a competiției și se va duela cu Rennes. Formația este din a 4-a ligă franceză și a avut un parcurs favorabil care a adus-o până în acest punct.

Duelurile din următoarea fază a Cupei Franței, se vor desfășura în perioada 27-29 februarie. Meciurile sunt, PSG – Nice, Lyon – Strasbourg, Le Puy-en-Velay – Rennes, Rouen – Valenciennes. Câștigătoarea de anul trecut, Toulouse, a fost eliminată tot de Rouen, în etapa precedentă a competiției, scor 3-4.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD