Proiectul online, Radar Politic, scrie că autoritățile ar pregăti arestul Președintelui de onoare al PSRM, Igor Dodon pentru 72 de ore. Motivul ar fi nimic altceva decât neprezentarea acestuia la Procuratura Generală pentru audieri în dosarul „Energocom”.

„Mai întâi, pe surse, a apărut informația precum că Igor Dodon este citat la Procuratura Generală în calitate de bănuit. 

Acum, tot pe surse, apare informația că citația PG este doar un pretext ca Igor Dodon să fie reținut pentru 72 de ore, iar amânarea audierilor până pe 29 decembrie a fost pe placul procurorilor și a celor din PAS. 

Ulterior, din lipsă de probe sau alte motive, Dodon ar putea fi pus în arest la domiciliu sau altă măsură. Vedeți cazul Stoianoglo, de exemplu. Însă din punct de vedere mediatic, o astfel de mișcare ar aduce plus valoarea Guvernării PAS, care conform sondajelor, se duce rapid în jos.  

Acum Igor Dodon se află peste hotare. Ca să nu-i facă un asemenea cadou Maiei Sandu, dânsul ar trebui să revină acasă după Anul Nou. Atunci probabil se va renunța și la ideea reținerii acestuia pentru 72 de ore.” scrie pe TELEGRAM - Radar Politic.

Amintim că ”Acțiunile de urmărire planificate pentru astăzi 27 decembrie 2021, ora 09.00, cu participarea domnului Igor Dodon, au fost amânate în baza cererii depuse de avocatul acestuia. Prin urmare, acțiunile de urmărire penală urmează a fi efectuate la 29 decembrie 2021 ora 11.00”, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale Marina Cherpec

Atsa în condițiile în care, după ce PG anunța despre audierea lui Igor Dodon, ultimul a venit cu o reacție prin care a informat că la acel moment nu primise nicio înștiințare oficială privind audierea sa, dar, dacă o va primi, cu siguranță se va prezenta la Procuratură.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Carolin Minciuc