Activistul Vlad Bilețchi ar fi fost filat și urmărit timp de două ore de către două persoane. Deși acesta a apelat la poliție, oamenii legii nu doar că nu a intervenit dar i-a lăsat pe urmăritori să-și continuie activitatea ilegală.

„În noaptea dinspre 5 spre 6 ianuarie, începând cu 23:45 am fost urmărit 2 ore în continuu de o mașină de model Honda CR-V cu numărul de înmatriculare B 34 ALL în care se afla Maria Olar și Serghei Toma”, relatează unionistul.

Vlad Bilețchi mai declară că deși s-a adresat la poliție aceștia nu au intervenit și i-a lăsat pe cei doi urmăritori să-și continuie activitatea ilegală.

„Deși filarea și urmărirea este strict interzisă și se pedepsește penal - aceștia au scăpat basma curată! Mai mult, după ce am solicitat intervenția poliției de mai bine de 4 ori (fapt filmat și documentat) poliția nu doar că nu a intervenit, dar i-a lăsat să-și continue activitatea ilegală de urmărire.”

„Pe parcursul urmăririi, mi-au fost atribuite mai multe calificative de ordin penal: ucigaș, hoț, bandit, narcoman, etc. Maria Olar a solicitat poliția și a declarat că aș fi consumat substanțe narcotice. Am fost îndepărtat de la conducerea automobilul și transportat la direcția de narcologie unde s-a stabilit 0,0 mg/l de alcool în sânge și o absență totală a oricăror substanțe narcotice consumate. Deci - denunț fals și calomnios, pentru care iarăși nu au fost pedepsiți.” mai spune Bilețchi.

Unionistul mai susține că-n procesul lor ilegal de urmărire, Maria Olar și Serghei Toma ar fi încălcat de mai mute ori Regulamentul Circulației Rutiere. Cu toate acestea, deși există dovezi video, nimeni nu a fost pedepsit.

„Aceste persoane, pretins active civic și urmăritori ai dreptății au mers la culoarea roșie a semaforului, au condus fără centuri de siguranță, au creat numeroase situații de accident prin depășiri și viraje menite să mă arunce de pe partea carosabilă, au traversat de cel puțin 4 ori linia dublă și toate aceste fapte sunt filmate clar, inclusiv de cei doi protagoniști. Iarăși - nimeni pedepsit.”

Potrivit lui Bilețchi, cei doi urmăritori ar sluji regimului și din aceste motive rămân nepedepsiți.

„Este evident că regimul are nevoie de asemenea specimene care să slujească docil și să fie protejate de orice consecințe legale pentru acțiunile săvârșite. Există probe pentru cel puțin 6 dosare penale până în prezent - dar nici un caz intentat și toate plângerile și sesizările sunt amânate sau se prăfuiesc pe mesele procurorilor. De ce? - pentru că așa trebuie!”

Concluziile că Olar ar servi regimului Dodon, unionistul și le-a făcut în baza mai multor declarații ale activistei în care îl laudă pe Igor Dodon și SIS-ul.

„Apropo, în ultimele ieșiri publice - Maria Olar îl lăuda pe Igor Dodon și Serviciul de Informații și Securitate, îndemnându-ne să nu protestăm împotriva lui Igor Dodon și să ne liniștim, să îi urmărim live-urile și atât.”

Activistul a anexat și rezultatul testelor narcologice care dovedesc absența din sânge a alcoolului sau a altor substanțe psihotrope de care fusese acuzat că le-ar fi utilizat.


Carolin Minciuc