Fostul șef al Administrației Prezidențiale pe timpul lui Nicolae Timofti, avocatul Ion Păduraru, este sceptic în privința intenției declarate de PSRM de a iniția anticipate.

Ion Păduraru declară că prin demisia Guvernului Chicu, de fapt PSRM având la dispoziție acum o majoritate Parlamentară neformalizată de 51+ deputați ar putea crea condiții în care Maia Sandu să fie obligată prin constituție să numească un nou Guvern condus de același Ion Chicu, sau chiar șeful neoficial al socialiștilor, Igor Dodon.

„După demisia anunțată de PM Ion Chicu vor începe jocurile politice ale “majorității” neformalizate din actualul Parlament. Nu cred in declarațiile mieroase ale PSRM ca-și doresc dizolvarea parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. Deloc nu m-a-și mira dacă, după consultările d. Presedinte M. Sandu cu fracțiunile pentru identificarea unui nou Prim-ministru (procedura constituțională obligatorie), “majoritatea” va veni cu o candidatura susținută (cu semnături) de 51 + deputați. Pentru a respinge o astfel de candidatura (de exemplu, Chicu -2, sau Dodon-1, sau altcineva) doamna Președinte va avea spațiu de manevra constituțională foarte mic. Sincer, sper sa greșesc.” a scris Ion Păduraru pe o rețea de socializare.

Amintim că astăzi, 23 decembrie, Ion Chicu a anunțat că își va depune demisia doar cu 3 ore înainte de a începe ședința Parlamentului Republicii Moldova în care urma să fie dezbătută o moțiune de cenzură împotriva lui Chicu înregistrată de PAS și Platforma DA.

Vezi și: Deputatul Eugeniu Nichiforciuc a fost stropit cu o substanță necunoscută iar șoferul său atacat cu un cuțit