După șase zile de căutări, Poliția încă nu a găsit-o pe fata din Orhei, dispărută vinerea trecută. Șoferul mașinii în care aceasta a urcat, pentru că a confundat-o cu cea trimisă de iubitul, a spus la audieri că a lăsat pasagera la un kilometru distanță, după ce a înțeles că greșise automobilul care trebuia să o aștepte, de fapt, iar el și-a continuat drumul.

Bărbatul de 45 de ani, care a fost reținut pentru 72 de ore, le-a mai spus oamenilor legii doar că nu are nimic cu dispariția Anei. Jurnaliștii au aflat că acesta este fost polițist, a activat la Penitenciarul Nr.10 de tip semi închis, a fost părăsit de soție, este șomer, în ultima perioadă consuma alcool în exces și era agresiv.

Echipa Canal 5 a ajuns în raionul Telenești, acasă la șoferul mașinii care ar fi dus-o pe Ana într-o direcție necunoscută. Vecinii susțin că miercuri, în jur de 50 de polițiști i-au încercuit casa și au cotrobăit peste tot, inclusiv în subsolul locuinței, dar și prin locuințele părăsite din sat.

Oamenii mai spun că individul este divorțat, are 2 copii care se află cu mama lor în Italia, femeia fiind cea care l-a părăsit. În ultima perioadă, consuma alcool în exces și era agresiv. Astăzi o persoană care îl cunoaște îndeaproape susține că acesta ar fi capabil de omor și că asupra lui plana suspecții de comitere a unei crime, pe când era comisar la Țânțăreni. Persoana a rugat să i se protejeze identitatea, pentru că îi este frică pentru viața sa.

Ministrul de Interne, Adrian Efros, spune că încă nu se cunoaște locul aflării gravidei, dar că au devenit cunoscute alte detalii din anchetă.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „Poliția cunoaște mai multe detalii, dar din motiv că este sub anchetă nu putem să dăm multe din aceste detalii, este important că mijlocul de transport este depistat, conducătorul auto este identificat și reținut, deja poliția își face mai departe investigațiile pentru a afla ce s-a întâmplat pe data de 12. Până când nu avem alte informații despre unde se află doamna că e de 19 ani, dar lucrăm foarte intens pe toate palierele pentru a identifica locul aflării și pentru a afla mai multă informație de la persoana reținută”.

Amintim că miercuri, la o zi după ce Canal 5 a publicat în EXCLUSIVITATE imagini video cu momentul în care Ana, tânăra dispărută din Orhei, este văzută pentru ultima dată cum urcă într-o mașină de ocazie, Poliția a anunțat că șoferul automobilului a fost reținut.

Oameni legii au mai spus că în căutarea fetei de 19 ani sunt implicați sute de polițiști din inspectoratele teritoriale, de patrulare, ofițerii INI, colegii din subdiviziunile specializate, laboratorul Centrului TehnicoCriminalistic și Expertize Judiciare al IGP, bărci, drone, voluntari care au implicat și ATV-urile, localnici, colegi, profesori și apropiați ai tinerei.

Amintim că Ana-Maria are 19 ani și este însărcinată în luna a 6-a. Semnalmentele ei sunt: înălțimea 1.65 m, păr castaniu, ochi albaștrii.

În momentul plecării, aceasta purta pantaloni negri, maiou alb și o bluză neagră. Persoanele care dețin orice fel de informații despre Ana sunt rugate să contacteze imediat serviciul unic de urgență 112.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Dionisie Rusu