Un elev de la o școală din Anglia a încercat să ucidă în bătaie cu un ciocan mai mulți elevi, dar și un profesor, în timp ce dormeau.

Tânărul de 17 ani, al cărui nume nu poate fi dezvăluit din motive legale, este acuzat, de asemenea, că a lovit în mod repetat un profesor în cap cu un ciocan, după ce i-a atacat pe băieții de la școala Blundell's School din Tiverton, Devon. Adolescentul avea 16 ani când au avut loc atacurile și susține că era somnambul în acel moment, Sky News.

Școlarul era îmbrăcat doar în boxeri și s-a avea asupra lui patru ciocane. El a așteptat ca băieții să adoarmă și după i-a atacat, a declarat Exeter Crown Court.

James Dawes KC, procurorul, a declarat că cei doi băieți se aflau în paturi supraetajate într-unul dintre internatele școlii mixte când acuzatul s-a urcat și i-a lovit cu cel puțin un ciocan înainte de ora 1 dimineața, pe 9 iunie anul trecut.

„Acuzatul era treaz și a decis să pună în aplicare un plan pe care îl avea în minte de ceva timp, iar acel plan era să îi ucidă pe cei doi băieți, și a decis să o facă în timp ce dormeau în propriile lor paturi, cu un ciocan”, a spus procurorul.

Atât elevii cât și autoritățile care au ajuns la fața loclui au declarat că ceea ce au văzut părea a fi o scenă dintr-un film de groază.

„Cel mai îngrozitor lucru pe care l-am văzut vreodată în 20 de ani de activitate de când sunt asistentă”, Am servit în Irak și nu am văzut niciodată o asemenea scenă de carnagiu, cu sânge pe birouri, pe pereți și pe paturi”, „A fost ca o scenă dintr-un film de groază. Băieții făceau foarte mult zgomot și era clar pentru el că se luptau pentru viața lor”.

Inculpatul neagă acuzațiile de tentativă de omor. Procesul a fost amânat până luni.

Sursa: Sky News

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Carolin Minciuc