Astăzi, la Adunarea Națională a Parlamentului Franței, sub patronajul Președintelui Emmanuel Macron, Tudor Ulianovschi, candidat la funcția de președinte, a participat la reuniunea Uniunii Paneuropene, cea mai veche mișcare de unificare europeană.

În discursul său, Ulianovschi și-a exprimat angajamentul față de aplicarea directivelor europene în ceea ce privește asigurarea respectării principiilor ESG (mediu înconjurător, echitate socială, etc). De asemenea, el a pledat pentru sprijinirea statelor candidate la Uniunea Europeană, subliniind necesitatea ca acestea să susțină și să aplice directivele europene. Cu toate acestea, a subliniat importanța adaptării acestor directive la specificul economiilor naționale pentru a nu afecta dezvoltarea afacerilor locale.

Ulianovschi a primit o invitație din partea Președintelui Alain Terrenoire pentru a reprezenta Asociația în Republica Moldova, iar decizia urmează să fie aprobată în cadrul următorului consiliu al asociației.

În discuția cu Vicepreședintele Băncii Consiliului European, Ulianovschi a abordat necesitatea de a crea un echilibru între finanțările externe pentru producția internă și susținerea exportului. De asemenea, a fost discutată problema reglementării excesive a fluxurilor de capital, care poate crea dificultăți pentru afacerile mici și mijlocii în tranzacționare.

Fondată în 1922, Uniunea Internațională Paneuropeană este organizația care a jucat un rol crucial în crearea Consiliului European și, ulterior, a Uniunii Europene. Activitatea sa din perioada interbelică și din timpul și după Al Doilea Război Mondial a fost fundamentală în construirea fundamentelor Uniunii Europene.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD